Wij zijn Hotelsterren

Hotelsterren is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland en is lid van Hotelstars Union. De houder van de Europese Hotel Classificatie is Hotelstars Union en beschikt dus over alle officiële classificatie gegevens van logiesverstrekkers.

Per 1 januari 2017 geldt in Nederland de Europese Hotel Classificatie. In totaal zijn er – naast Nederland – 20 Europese landen aangesloten bij de organisatie die de classificaties aangeeft: Hotelstars Union. Dit gebeurt volgens een Europese norm die in alle aangesloten landen geldig is. Hotels kunnen 1 tot en met 5 sterren behalen en zich zelfs onderscheiden met de ‘superior’ status.

Koninklijke Horeca Nederland heeft de uitvoering van deze classificatie toevertrouwd aan Hotelsterren. Alleen hotels die op deze website worden vermeld zijn geclassificeerd volgens de Europese Hotel Classificatie.

Hotels zijn daarnaast ook te herkennen aan het nieuwe sterrenschild, dit is blauw van kleur en heeft gele sterren.

Met dit overzicht creëren wij duidelijkheid binnen de hotelsector. Daarnaast helpen wij gasten te ontdekken wat zij belangrijk vinden. Met deze classificatie kunnen hotels duidelijk kenbaar maken wat een hotelgast kan verwachten.

Wij staan voor wat u belangrijk vindt. Objectief en transparant.