Ontdek Van Oys Maastricht Retreat: Luxe en Rust in Zuid-Limburg

5-Sterren Superior-by design in Eijsden

Hotelsterren bracht onlangs een bezoek bij het veelbelovende landgoed Van Oys in Eijsden, vlakbij Maastricht. Hoewel het nu nog een bouwplaats is, zijn de contouren van dit toekomstige luxe retreat goed zichtbaar. Het kasteel, de boerderij en de nieuwbouw tezamen beloven een weldaad aan luxe en rust te worden in het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap.

De presentatie van de positionering, luxueuze inrichting, beoogde dienstverlening, gastronomische ambities, spa en wellness én het fraaie landschap schetst een beeld van een aantrekkelijke nieuwe bestemming. Deze bestemming zal ‘by design’ het predicaat ‘5 Sterren Superior’ verdienen. Hotelsterren blijft tijdens de ontwikkeling nauw betrokken en zal na realisatie conform plan deze sterrenclassificatie bij de opening bekrachtigen.

  • Ron de Bruijn van Hotelsterren in overleg met Michel Maes

Het team achter Van Oys

We spraken met het gepassioneerde team: Michel Maes, de voormalige kasteelheer, leidt nu als bouwheer de bouw. Hij legt, met zijn broer Leon Maes, zijn hart in de gedroomde transformatie van zijn voormalige bijzondere woonhuis.

Marc Alofs (General Manager) wordt, voor de opstart en exploitatie, ondersteund door specialisten die hun strepen in de tophotellerie reeds verdiend hebben, met name Stéphanie Stulens (zijn echtgenote en Maître de Maison, voorheen La Butte aux Bois en Botanic Sanctuary), Kim Defaux (Operations Manager, voorheen La Butte aux Bois), Bart Bloemmen (Finance/IT/HR- specialist, Botanic Sanctuary) en Jurgen Lijcops (F&B specialist, Botanic Sanctuary, GLASS Wine & Bistro, Bar Burbure).

Met Hotelsterren zijn de plannen getoetst aan de nieuwe hotelclassificatie (vanaf 2025 van kracht). En is de conclusie getrokken dat Van Oys, met de huidige plannen, een waardig 5 Sterren Superior Hotel zal worden.

Sterrenclassificatie staat hoog in het vaandel

“Van Oys Maastricht Retreat heeft de sterrenclassificatie hoog in het vaandel staan. Het team is uitermate toegewijd aan iedere gast die op hoog niveau van Leisure en business wil genieten, ongeacht de doelstelling van het bezoek. Daarbij is het belangrijk om nationale en internationale belangstelling aan te trekken. Het toekennen van het 5-sterren Superior niveau is de trots van de eigenaren en van iedere collega binnen de organisatie. Het versterkt het merk van Van Oys en van de samenwerking met alle partners.
Van Oys Maastricht Retreat 5-sterren Superior zorgt ook voor het op de kaart zetten van het hoogste niveau van gastronomie en hospitality in de regio en ver daarbuiten.

Stéphanie Stulens – Maître de Maison Van Oys Maastricht Retreat

Welkome aanvulling voor Zuid-Limburg

Zuid-Limburg verdient deze aanvulling in het hoogste segment van Luxe hotels en daarmee de extra internationale aandacht die het brengt als bestemming. Met slechts twee 5-sterrenhotels in de hele provincie en slechts één in Maastricht, zal Van Oys Maastricht Retreat de regio verrijken en bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Het thema ’onthaasten’ zal een passende visie zijn binnen deze bourgondische regio. De eigenaren willen het lokale geluksgevoel delen met de rest van de wereld, een visie die zij met passie en enthousiasme uitstralen. We kijken uit naar de opening in de eerste helft van 2025.

Over Hotelsterren

Hotelsterren voert in opdracht van Koninklijke Horeca Nederland als enige partij in Nederland de officiële hotelclassificatie uit conform de normering van de Europese hotelclassificatie. Hierbij zijn meer dan 22.000 hotels in Europa aangesloten, met meer dan een miljoen hotelbedden. Het officiële toegekende aantal sterren per hotel in Nederland is terug te zien op www.hotelsterren.nl.